Арсенал приема Манчестър Юнайтед днес от 19:30 часа на Емирейтс. Срещата ще

...
Арсенал приема Манчестър Юнайтед днес от 19:30 часа на Емирейтс. Срещата ще
Коментари Харесай

Венгер - Моуриньо или просто Арсенал срещу Юнайтед

Арсенал приема Манчестър Юнайтед през днешния ден от 19:30 часа на  " Емирейтс ".

Срещата ще бъде забавна освен заради това, че е борба в челото на класирането, но според финансовите анализатори от " Vysyble ", това ще бъде първата среща във Висшата лига оценена на 1 милиард паунда. Твърдението им е базирано на комбинирания оборот на двата клуба за миналата година.

Другият конфликт довечера ще бъде между Арсен Венгер и Жозе Моуриньо. Всички знаем за техните словесни престрелки през годините, докато португалецът водеше на два пъти Челси. 

Преди няколко сезона Специалния назова Венгер специалист по неуспехите, а французинът контрира, обвинявайки португалеца, че постоянно се опасява от това, че може да загуби даден дуел. Припомняме, че през 2014 година се стигна даже до физически сблъсък между двамата наставници при загуба на  " артилеристите " от Челси с 0:2. Тогава Венгер и Моуриньо си размениха остри реплики край тъч линията, а Арсен даже си разреши да изблъска Жозе.

Специалния съпостави двубоя с Венгер като този на Бьорн Борг и Джон Макенроу. С това той настоя, че тази аудиенция не е мач, който би трябвало да бъде извоюван непременно. Проблемите с контузени пред португалеца са повече. В срещата няма да могат да вземат присъединяване Майкъл Карик, Маруан Фелайни, Фил Джоунс и Ерик Байи.

Венгер съобщи преди конфликта, че този дуел е специфичен. Той съобщи, че конфликтът е изгубил своето значение (визирайки това, че не се взема решение купата от него), само че все пак си остава все по този начин специфичен дуел. Пред французина проблемите са по-малко, само че ги има. Рекордната покупка Александър Лаказет пропуща дуела, същото се отнася и за позабравения Санти Касорла, който получи следващата тежка травма.

Последният и най-съществен дуел ще бъде напълно на терена. Той опълчва Арсенал и Манчестър Юнайтед. Домакините от Лондон имат единствено 1 домакинска загуба от последните си 5 против Юнайтед. От друга страна няма тим, който да е побеждавал повече пъти като посетител на " Емирейтс " от " алените дяволи " - цели 7.

Едно е несъмнено - зарядът ще бъде голям, а на нас ни следва да разберем кой ще излезе краен победител.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР